2221403659 Γαζέπη 32, Χαλκίδα apolimantikiplus23099@gmail.com

Τι δεν πρέπει να καθαρίζετε με χλωρίνη

Τι δεν πρέπει να καθαρίζετε με χλωρίνη

Η χλωρίνη δεν  λείπει από το ντουλάπι της καθε νοικοκυράς . Ακόμα κι αν σας ενοχλεί η έντονη και χαρακτηριστική μυρωδιά της, όταν θέλετε να καθαρίσετε δύσκολους λεκέδες και να απολυμάνετε επιφάνειες η χλωρίνη αποτελεί την πρώτη επιλογή.

Παρόλα αυτά και παρά την αποτελεσματική δράση της, δεν είναι κατάλληλη για την απολύμανουμε  τα πάντα.

Ας δούμε σε ποιες περιπτώσεις πρέπει να την αποφεύγετε:

 

Μούχλα

Βραχυπρόθεσμα, η χλωρίνη καθαρίζει τη μούχλα από το μπάνιο ή άλλα σημεία του σπιτιού. Ωστόσο, πρόκειται για μια προσωρινή λύση καθώς η μούχλα θα εμφανίζεται ξανά και ξανά.Αντ 'αυτού, χρησιμοποιήστε λευκό ξίδι. Μπορείτε να το βάλετε σε ένα μπουκάλι ψεκασμού ή να το ανακατέψετε σε ένα μπολ με μαγειρική σόδα και νερό για να φτιάξετε μια πάστα που θα την χρησιμοποιήσετε για να καθαρίσετε την μούχλα με μια οδοντόβουρτσα.

Λεκέδες από κόκκινο κρασί

Αντισταθείτε στην επιθυμία να καθαρίσετε τον λεκέ από κόκκινο κρασί με χλωρίνη. Λόγω της διαβρωτικής φύσης του, θα προκαλέσει αποχρωματισμό και θα οδηγήσει σε κιτρινωπές ή καφέ κηλίδες.

Χρωματιστά ρούχα

Στα λευκά ρούχα και είδη η χλωρίνη είναι αποτελεσματική όχι όμως στα χρωματιστά. Ακόμα κι αν είναι αρκετά ανοιχτόχρωμο το ρούχο, η χρήση χλωρίνης θα το ξεθωριάσει ή θα αφήσει στάμπες.

Αποχέτευση

Η χλωρίνη έχει την ικανότητα να εξουδετερώνει όλα τα βακτήρια. Όμως αν την χρησιμοποιείτε συστηματικά και σε μεγάλες ποσότητες για τον καθαρισμό της αποχέτευσης είναι πιθανό να προκαλέσει ακόμη και σκάσιμο των σωλήνων. Με λίγα λόγια, αποφύγετε να ρίχνετε χλωρίνη στις αποχετεύσεις σας. Εναλλακτικά, χρησιμοποιείστε ½ φλιτζάνι μαγειρική σόδα, 1/2 φλιτζάνι λευκό ξίδι και βραστό ζεστό νερό και οι σωλήνες της αποχέτευσης δεν θα μυρίζουν και θα διατηρούνται καθαροί.

 

Σκεύη από ανοξείδωτο χάλυβα

Αποφύγετε να καθαρίζετε τις κατσαρόλες, τα τηγάνια και γενικά τα ανοξείδωτα σκεύη σας με χλωρίνη. Οι επιφάνειες θα σκουριάσουν με την πάροδο του χρόνου καθώς η χλωρίνη οξειδώνει και διαβρώνει το μέταλλο.

Επιφάνειες από μάρμαρο, γρανίτη, πέτρα ή ξύλο

Αυτά τα δημοφιλή υλικά – μάρμαρο, γρανίτης, πέτρα, ξύλο - είναι πορώδη και μπορούν εύκολα να καταστραφούν από τη χλωρίνη. Αντ 'αυτού, επιλέξτε μαλακά πανιά από μικροΐνες ή εξειδικευμένα καθαριστικά κατάλληλα για κάθε επιφάνεια.

Πίσω