2221403659 Γαζέπη 32, Χαλκίδα apolimantikiplus23099@gmail.com

Έτσι θα εντοπίσετε τους κοριούς σε ένα δωμάτιο

 Έτσι θα εντοπίσετε τους κοριούς σε ένα δωμάτιο

 

Είμαστε σιγουροι  ότι δεν θα θέλατε να μείνετε σε ένα ξενοδοχείο αν γνωρίζατε πως  το δωμάτιο «φιλοξενεί» κοριούς, θα μπορούσατε όμως να τους αναγνωρίσετε αν τους βλέπατε;

Πρόσφατη δημοσκόπηση που έγινε στις ΗΠΑ έδειξε πως 6 στους 10 ανθρώπους δήλωσαν ότι θα άλλαζαν αμέσως  ξενοδοχείο αν στο δωμάτιο υπήρχαν κοριοί, παρόλα αυάα  μόλις 3 στους 10 ήταν σε θέση να αναγνωρίσουν έναν κοριό από μια φωτογραφία.

Πως θα αναγνωρίσετε εναν κοριό  

Τα χαρακτηριστικά των κοριών ποικίλλουν ελαφρώς ανάλογα με την περιοχή που ζουν, όμως σε γενικές γραμμές οι ενήλικοι κοριοί:

– έχουν περίπου το μέγεθος ενός σπόρου από μήλο

– αν δεν έχουν φάει πρόσφατα είναι επίπεδοι, έχουν καφέ χρώμα και μακρόστενο σχήμα

– αν έχουν φάει πρόσφατα το σχήμα τους είναι πιο σφαιρικό και έχουν κοκκινωπό ή καφέ χρώμα

– διαρθρώνονται σε τρία μέρη: κεφάλι, θώρακα και κοιλιά

– έχουν κοντά, χρυσαφένια τριχίδια

Οι νύμφες των κοριών έχουν μικρότερο μέγεθος και είναι συνήθως διάφανες ή έχουν κιτρινωπό χρώμα.

Στο ύφασμα ενός επίπλου που υπάρχουν κοριοί (π.χ. κρεβάτι ή καναπές) μπορεί κανείς να δει μικροσκοπικές κόκκινες ή καφετί κηλίδες ή τις κιτρινωπές φολίδες που απορρίπτει το σώμα τους.

Μεταφορά κοριών μέσω αποσκευών

Μεταφορά μεταχειρισμένων επίπλων – ρούχων στον χώρο σας

Κοριοί που μεταφέρονται από κατοικίδια

Κοινόχρηστοι χώροι :  συγκροτήματα διαμερισμάτων,πολυκατοικίες,ενοικιαζόμενα δωμάτια,ξενοδοχεία,στρατιωτικές μονάδες  κλπ 

Δημόσιοι χώροι

Κοριοί που μεταφέρονται μετά από εφαρμογές ελέγχου σε γείτονα

Λίγα λόγια για τους κοριούς


Οι κοριοί (Cimex lectularius) είναι εξωπαρασιτικά έντομα που ανήκουν στην οικογένεια Cimicidae. Χαρακτηρίζονται από το πεπλατυσμένο, ωοειδές σώμα τους και την έλλειψη φτερών. Οι ενήλικοι έχουν συνήθως κοκκινοκαφέ χρώμα και μεγαλώνουν σε μήκος περίπου 5-7 mm.

Οι κοριοί είναι αποκλειστικά αιματοφάγοι, που σημαίνει ότι χρειάζονται γεύματα αίματος για να επιβιώσουν και να αναπαραχθούν. Τρέφονται με ανθρώπινο αίμα, αλλά μπορούν επίσης να τρέφονται με αίμα άλλων θερμόαιμων ζώων. Εντοπίζουν τους ξενιστές τους κυρίως μέσω του εκπνεόμενου διοξειδίου του άνθρακα, καθώς και μέσω άλλων χημικών ενδείξεων και θερμότητας του σώματος. Συνήθως τρέφονται για 5-10 λεπτά τη φορά και μετά μεταφέρονται στην κρυψώνα τους.

Οι κοριοί είναι πιο δραστήριοι τη νύχτα και μπορεί να παρουσιαστούν σε κάθε κατοικημένο κτίριο αν οι συνθήκες το επιτρέψουν. Δεν είναι γνωστό ότι μεταφέρουν επικίνδυνα μικρόβια και βακτήρια, ωστόσο τα δαγκώματα τους μπορεί να προκαλέσουν κνησμό, πρήξιμο και ερυθρότητα. Μερικοί άνθρωποι μπορεί επίσης να εμφανίσουν σημαντικές αλλεργικές αντιδράσεις.

Σε κάθε περίπτωση η απεντόμωση είναι απαραίτητη .Ρωτήστε μας για οποιαδοίποτε πληροφορία στο apolimantikiplus.gr

Πίσω