2221403659 Γαζέπη 32, Χαλκίδα apolimantikiplus23099@gmail.com

Είναι ψύλλος ή Κοριός; Πως θα το καταλάβετε και τι να κάνετε αν σας τσιμπήσει

Είναι ψύλλος ή Κοριός; Πως θα το καταλάβετε και τι να κάνετε αν σας τσιμπήσει

Το καλοκαίρι εχει μπεί για τα καλά και τα περισσότερα έντομα έχουν κένει την εμφάνιση τους.Η αλήθεια είναι πως τις τελευταίες ημέρες έχουμε δεχτεί αρκετά  τηλεφωνήματα για περιστατικά οπως καταπολέμηση ψύλλων και κοριών καθώς βρίσκονται σε έξαρση. Η ομαδα της Apolimantikiplus βρίσκεται πάντα δίπλα σας ,με συνέπεια και επαγγελματισμο ετσι ωστε να φερουμε το καλυτερο δυνατο αποτελεσμα για καθε διαφορετική περίπτωση.Πρακάτω θα δούμε πως μπορούμε να αναγνωρίσουμε το τσ'ιμπημα του ψύλλου και κοριού έτσι ώστε να ξέρουμε απο τι κυνδινεύουμε .

 

Τσίμπημα του ψύλλου


Μοιάζει πολύ με τσίμπημα κουνουπιού διαπιστώνοντας  ότι το δέρμα στο σημείο  κοκκινίζει και πρήζεται ελαφρά. Τα τσιμπήματα από ψύλλους συνήθως είναι σε σειρές ή πολύ κοντά μεταξύ τους και με πυκνότητα  τριών ή των τεσσάρων σε κοντινά σημεία.


 Το τσίμπημα από ψύλλο μπορεί να προκαλέσει φλεγμονές και αλλεργικές δερματίτιδες. Θα τα δείτε τσιμπήματα κυρίως στα κάτω σημεία του σώματος καθώς οι ψύλλοι συνήθως επιτίθενται στα πόδια όταν κοιμόμαστε. Μπορούν να εντοπιστούν και σε άλλα σημεία, όπως: μέση, γόνατα και αγκώνες.  Τα τσιμπήματα μοιάζουν με μικρά, κόκκινα σπυράκια με πιο σκούρο κέντρο που ίσως να αιμορραγούν σε κάποιες περιπτώσεις. 

Η ευαισθησία στο δέρμα διαρκεί αρκετό καιρό μετά το τσίμπημα, πάνω από 10 ημέρες.

 

 Τσίμπημα ψύλλου και υγεία 


Οι ψύλλοι είναι φορείς παθογόνων και βακτηρίων που μπορούν να προκαλέσουν διάφορες λοιμώξεις. Αποφύγετε να τα ξύσετε γιατί θα δημιουργήσετε δευτερογενείς μολύνσεις.

Κύρια πηγή ψύλλων σε ένα περιβάλλον είναι τα ζώα – ξενιστές, σκύλοι και κυρίως γάτες, στα οποία οι ψύλλοι αγαπούν να παρασιτούν. Προσοχή πρέπει να δοθεί κατά την μετακόμιση μας σε ένα σπίτι που προηγουμένως ζούσαν κατοικίδια. 

Κοριοί: πως αναγνωρίζουμε το τσίμπημα τους


Συνήθως δεν θα αισθανθούμε πόνο όταν ένας κοριός μας τσιμπήσει καθώς κοιμόμαστε. Αυτό που θα μας βάλει σε υποψίες είναι  μια σειρά από δύο ή περισσότερα κόκκινα σημάδια στο δέρμα μας σε γραμμή ή ζικ ζακ. Είναι βαδιστικά έντομα οπότε εν αντιθέσει από τους ψύλλους θα διαπιστώσουμε τσιμπηματιές σε σειρά που μπορούν να οδηγήσουν σε επιπτώσεις στην υγεία, συμπεριλαμβανομένων δερματικών εξανθημάτων, ψυχολογικών επιδράσεων και αλλεργικών συμπτωμάτων..


 Οι κοριοί περνούν το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου τους σε σκοτεινά, σε κρυφά σημεία όπως ραφές στρωμάτων ή ρωγμές στον τοίχο.

* Σε κάθε περίπτωση η άμμεση  επίσκεψη σε δερματολόγο ειναι απαραίτητη για την εκτιμηση της κατάλληλης θεραπείας 

Ακολουθήστε μας και στην  σελίδα μας στο : https://www.facebook.com/Apolimantikiplus

Πίσω