2221403659 Γαζέπη 32, Χαλκίδα apolimantikiplus23099@gmail.com

Μικρόβια στο μπάνιο: Αυτό είναι το αγαπημένο τους σημείο -Και τι τα εξαπλώνει

Μικρόβια στο μπάνιο: Αυτό είναι  το αγαπημένο τους σημείο  -Και τι τα εξαπλώνει

Είναι λογικό να θέλεις να αποφύγεις τα μικρόβια που μαζεύονται στο μπάνιο σου και αν αναρωτιέσαι που βρίσκονται, τότε συνέχισε να διαβάζεις 

Μικρόβια στο μπάνιο: Το σημείο που... αγαπούν


Τα μικρόβια στο μπάνιο είναι πολύ περισσότερο στο πάτωμα, σύμφωνα με την Joan L. Slonczewski, Ph.D., μικροβιολόγο και καθηγήτρια βιολογίας στο Kenyon College στο Οχάιο. "Ο αριθμός των βακτηριδίων που υπάρχουν στο πάτωμα του μπάνιου ποικίλει ανάλογα με τα μέλη της οικογένειας, τις συνήθειες καθαρισμού και τον τρόπο που χρησιμοποιείται η λεκάνη. Αμέσως μετά τον καθαρισμό του πατώματος του μπάνιου μπορεί να υπάρχουν κάτι λιγότερο από χίλια βακτήρια ανά τετραγωνικό εκατοστό σύμφωνα με το shape.gr , αλλά μια ώρα αργότερα μπορεί να υπάρχουν ένα εκατομμύριο, εάν η τουαλέτα έχει ψεκάσει σταγονίδια σε αυτό την ώρα που τραβάς το καζανάκι".

Και το πάτωμα δεν είναι μόνο η μεγαλύτερη επιφάνεια του μπάνιου αλλά και αυτή που συνήθως ξεχνάμε. Ανάμεσα στο χώμα που φέρνουμε με τα παπούτσια μας, τα μαλλιά και τις τρίχες που αποβάλλουμε και τα κατάλοιπα των προϊόντων ομορφιάς, δεν πρέπει να αναρωτιόμαστε γιατί αποτελεί τόσο αγαπημένο στέκι για τα μικρόβια.

 

Μικρόβια στο μπάνιο: Οι συνήθεις ένοχοι


Κάποια από τα πιο συνηθισμένα βακτήρια που βρίσκονται στο πάτωμα του μπάνιου είναι ο σταφυλόκοκκος, ο οποίος μπορεί να βρεθεί και στο δέρμα μας, και τα κολοβακτηρίδια, τα οποία βρίσκονται στο έντερό μας, αναφέρει ο Joe Rubino, διευθυντής της μικροβιολογίας στο RB, ιδρυτών του καθαριστικού Lysol. Ακόμα σε έρευνα έχει βρεθεί επίσης E. coli, ένα από τα χειρότερα βακτήρια που συνδέεται με τα ανθρώπινα κόπρανα και που μπορεί να προκαλέσει σοβαρές διάρροιες. Μελέτη στο περιοδικό Applied and Environmental Microbiology βρήκε ότι περίπου 68 με 98 τοις εκατό των βακτηριδίων που βρέθηκαν στο μπάνιο είτε σχετίζονται με το δέρμα ή έρχονται από το εξωτερικό- ενώ το 15 τοις εκατό ήταν βακτήρια που προέρχονταν από τα κόπρανα. Το χειρότερο, τα μικρόβια μπορούν να μεταδοθούν από τα χέρια ή από το καζανάκι της τουαλέτας, το οποίο ψεκάζει το νερό μαζί με διάφορα μικρόβια αρκετά μακριά.  

Πώς θα κρατήσεις μακριά τα μικρόβια από το μπάνιο σου


Αφού τα βακτήρια αγαπούν την υγρασία, το καλύτερο είναι να αποφεύγεις τη συσσώρευσή της. Πώς μπορεί να γίνει αυτό; Αν το καλάθι με τα άπλυτα είναι στο μπάνιο, φρόντισε να στεγνώνεις τις χρησιμοποιημένες πετσέτες πριν τις βάλεις στα άπλυτα. Επίσης, προτίμησε να σκουπίζεσαι μέσα στο ντους και μετά από κάθε μπάνιο να μαζεύεις τυχόν νερά με τη σφουγγαρίστρα.

 

 

Ακολουθήστε μας και στην σελίδα μας στο facebook : https://www.facebook.com/Apolimantikiplus

Πίσω