2221403659 Γαζέπη 32, Χαλκίδα apolimantikiplus23099@gmail.com

Μούχλα στα ντουλάπια της κουζίνας: Αυτό είναι το προϊόν που θα την εξαφανίσει

Μούχλα στα ντουλάπια της κουζίνας: Αυτό είναι το προϊόν που θα την εξαφανίσει

Η μούχλα είναι ιδιαίτερα επιβαρυντική για την υγεία και δεν αναπτύσσεται μόνο στο μπάνιο. Η μούχλα της κουζίνας φαίνεται ότι είναι πολύ πιο επικίνδυνη.Αν θες να απαλαγείς μια και καλή απο αυτή συνέχισε να διαβάζεις.

Η μούχλα είναι ένα είδος μύκητα. Εξαπλώνεται μέσω της παραγωγής σπόρων, που βρίσκονται σε όλους τους εσωτερικούς χώρους και δεν μπορούν να απομακρυνθούν. Αυτό συμβαίνει επειδή οι σπόροι της μούχλας μπορούν να επιβιώνουν σε σκληρές συνθήκες. Όταν βρουν ένα υγρό σημείο αρχίζουν να πολλαπλασιάζονται, «χωνεύοντας» το υλικό στο οποίο αναπτύσσονται. 

 Η μούχλα της κουζίνας αναπτύσσεται πολυ γρήγορα και μέσα από συγκεκριμένα προβληματικά σημεία, εξαπλώνεται και παραμένει παγιδευμένη στους τοίχους. Οι σπόροι και οι μυκοτοξίνες που απελευθερώνει είναι αρκετοί για να κάνουν  το ανοσοποιητικό μας σύστημα να επιβαρυνθεί καθώς προσπαθεί να τους διαχειριστεί. Τα συμπτώματα που μπορεί να προκληθούν απο την μούχλα  ποικίλλουν και μπορει να είναι από μια απλή ρινίτιδα μέχρι σοβαρά δερματικά ή αναπνευστικά προβλήματα.

Υγρασία στην ντουλάπα: Το κόλπο με το ξύδι και 5 βασικά βήματα για να  αποτρέψετε την εξάπλωση της μούχλας - Σπίτι - Athens magazine

 

Που βρίσκεται η μούχλα 

Στα ντουλάπια κάτω από τον νεροχύτη

 Στη βρύση του νεροχύτη

 Στην καφετιέρα

 Στο πλυντήριο πιάτων

Αντιμετώπιση με φυσικές λύσεις :

Αφαιρέστε όλα τα αντικείμενα από τα ντουλάπια και ελέγξτε το εσωτερικό με ένα φακό. Καθαρίστε με το κατάλληλο εξάρτημα της ηλεκτρικής σκούπας.

Αντιμετώπιση με το ειδικο καθαριστικο απο την Απολυμαντική plus : 

 

Συμπυκνωμένο καθαριστικό μούχλας για όλες τις πλενόμενες επιφάνειες. Καθαρίζει και εξυγιαίνει τις επιφάνειες λόγω του ενεργού χλωρίου και των ειδικών επιφανειοδραστικών ουσιών. Απομακρύνει τους μύκητες και ταυτόχρονα διαλύει τους ρύπους και τα υπολλείματα των απορρυπαντικών.

Plus Συμβουλή : Φροντίστε να διατηρείτε τα επίπεδα υγρασίας του χώρου στο 30-50% χρησιμοποιώντας τον απορροφητήρα κατά το μαγείρεμα. 

 

Πίσω